Ik ben Saartje Blanken en woon met veel plezier in het mooie Breukelen samen met mijn man en onze labradoodle. Onze kinderen zijn het huis uit,  maar gelukkig komen ze nog zeer regelmatig een paar dagen bij ons thuis. Ik vind het dan heel gezellig om lekker te koken en samen aan de grote tafel bij te praten.

Ik ben leefstijlcoach en zeer gedreven voor dit mooie vak. Mijn enthousiasme is zo groot omdat je met een gezonde leefstijl zoveel kan bereiken. Gelukkig is er ook steeds meer aandacht voor gezonde leefstijl. Maar soms is het moeilijk om uit alle informatie te halen wat goed voor jou is. En dan kan ik jou helpen.

Omdat ik het belangrijk vindt om adviezen te geven die wetenschappelijk onderbouwd zijn, heb ik een Post-hbo geaccrediteerde opleiding gevolgd voor leefstijlcoach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Ook heb ik mij gespecialiseerd in begeleiding bij overgewicht en afvallen en weet ik veel over gezonde voeding door mijn opleiding als gewichtsconsulente en voedingsdeskundige, en ben ik aangesloten bij de BGN.

Mijn honger naar kennis over leefstijl is nooit gestild. Ik koop veel kookboeken (die je altijd van me mag lenen), volg nascholingen (van coaching op gedragsverandering, prikkelbare darm, de overgang tot overgewicht en obesitas etc) en verder lees, zie en luister ik alles wat over gezondheid gaat.

Deze kennis deel ik graag met jou en samen kijken we waar jij mee verder kan. Toch zal je zelf ook hard aan de slag moeten als je jouw leefstijl positief wil veranderen. Ik help je graag zodat je weet wat jou drijft en stimuleert zodat je acties gaan leiden naar gezonde gewoontes die je je leven lang gaan helpen.

De mensen die ik begeleid ervaren mij als: heel prettig, ondersteunend, zonder oordeel, open, enthousiast en motiverend

Om zelf gezond te blijven let ik op wat ik eet en drink, maak ik elke dag een lange wandeling met onze hond en ga ik meerdere keren per week naar yoga. Maar het belangrijkste voor een gezonde leefstijl is voor mij: elke dag genieten van wat er is.

 

Marjos: Meer rust

“Ik voelde me meteen op mijn gemak, en wist dat ik alles met je kon bespreken. Je nam mijn “problemen” serieus en kwam met praktische oplossingen. Soms hield je me een spiegel voor of moest ik even slikken als ik me realiseerde dat ik wat minder moet stressen, maar gewoon moet beginnen. Het coachingtraject bij Saartje heeft me geholpen bewuster na te denken over keuzes die ik maak. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook qua planning boodschappen, en werk-gezin balans. Ik had een bepaald levenspatroon wat me veel stress opleverde en waarbij ik altijd tijd te kort kwam. Met drie kleine kinderen en een baan blijft het een uitdaging, maar met een stok achter de deur, praktische tips en lekkere recepten van Saartje kom ik een heel eind. En dat geeft rust.”

Saskia: Andere mindset

“Het paste heel goed bij mij dat ik zelf de keuzes maakte voor wat ik wou veranderen. Dit werkt heel goed en maakt dat ik ook na het coachingstraject nog steeds actief en blij ben met mijn nieuwe gezonde leefstijl. Ik heb nu meer structuur en maak bewuste keuzes, dit geeft mij veel rust. De coaching door Saartje heb ik als heel prettig ervaren. Saartje is heel ondersteunend en zonder oordeel. Een toegevoegde waarde voor mij is dat naast voeding en beweging ook andere dingen waar ik soms tegenaan loop aan bod kwamen. Dit heeft mij echt geholpen naar een andere mindset.”

Carmen: I am living in a most healthy way now

“For personal reasons I reached the 80 kilos 200 grams. I started to develop sleep apnea (a sleep disorder caused by overweight) et terrible pain in my feet. Then I started to be conscient of the problem through Saartje who coached me so that I could change my way of eating. I stopped with most of the sugar. I started to walk around 11 kms per day and I have already lost 12 kilos. I am very happy because  my apnea disappeared  and also the pain of my feet. I am living in a most healthy way.”

Kim: Ik ontdekte hoe ik toch kon afvallen

“Ik was al jaren iets te zwaar en het lukte mij maar niet om af te vallen. Terwijl ik toch echt het idee dat ik gezond at en genoeg bewoog. Om erachter te komen waar dit aan lag ben ik gestart bij Gezond met Saartje.

We hebben stap voor stap mijn eetpatroon aangepast. Ik eet nu veel meer groente, minder bewerkte producten en lekker licht. Het eetpatroon is inmiddels gewoonte en het hele gezin doet mee. Ik ben erg blij dat ik nu eindelijk een manier van afvallen heb gevonden die mij past. Ik doe aan intermittent fasting wat inhoudt dat ik na mijn avondmaaltijd niet meer eet en pas halverwege de ochtend ontbijt. Hierdoor ben ik een paar kilo’s en centimeters in de taille kwijt geraakt. Saartje heeft me goed begeleid met hoe ik dit moest aanpakken en ik vond het fijn om te horen hoe ik dit op een verantwoorde en gezonde manier kon doen.”