Afvallen

Je bent wat te zwaar of hebt overgewicht. Je zou graag op een verantwoorde manier willen afvallen. Maar hoe doe je dat en wat is nou gezonde voeding, er is zoveel informatie te vinden. je ziet door de bomen het bos niet meer

Meer energie

Je wil graag gezonder leven, je zou meer energie willen hebben en minder last van stress. Je hebt al vaak pogingen ondernomen om wat meer te bewegen, maar na een goede start merk je dat je er weer mee ophoudt.

Gezonde leefstijl

Je hebt een chronische ziekte of een verhoogd risico op ziektes zoals Diabetes 2 of hart- en vaatziekten. En je wil graag met een gezonde leefstijl je gezondheid verbeteren en daardoor minder medicijnen gaan gebruiken

Je wil hier graag eens over sparren met iemand die daar verstand van heeft en samen met jou een plan hiervoor kan maken.

Hoe gaan we dat doen?

We beginnen om een mooi doel voor jou te bepalen wat reëel is. Je gaat stappen formuleren om dat doel te bereiken. Ik help je op weg en denk met je mee. We vinden oplossingen voor waar jij tegen aan loopt. Ik ben als Post-hbo leefstijlcoach goed opgeleid en ik werk vanuit een wetenschappelijke basis.  Dat geeft jou de zekerheid dat je op een verstandige manier aan de slag gaat. Tijdens de coachingsgesprekken is er genoeg tijd en aandacht voor jou. En ik geef je net dat zetje in je rug als je het lastig vindt om je acties vol te houden.

Wat levert jou dit op?

 • Meer energie
 • Meer ontspanning en minder stress
 • Je gaat beter slapen
 • Je gaat gezond en lekker eten
 • Minder kans op chronische ziekten zoals hart – en vaatzieken en diabetes 2
 • Als je al een chronische ziekte hebt dan pak je met een gezonde leefstijl de oorzaak aan. Het geeft je een goed gevoel dat je zelf de regie over je gezondheid neemt
 • Plezier in een manier van bewegen die bij jou past
 • Een blijvend gezond gewicht
 • je voelt je letterlijk en figuurlijk beter in je vel
 • Je gezonde acties worden blijvende gewoontes. Je voelt je er goed bij en wil ze niet meer missen
 • Meer balans in je hormonen

Je merkt dat als je de eerste kleine stappen naar je doel gaat zetten, dat deze haalbaar zijn. En nog mooier is dat deze al snel resultaat opleveren. Dat geeft je een goed gevoel en het helpt je om het lang vol te houden.

 

Marjos: Meer rust

“Ik voelde me meteen op mijn gemak, en wist dat ik alles met je kon bespreken. Je nam mijn “problemen” serieus en kwam met praktische oplossingen. Soms hield je me een spiegel voor of moest ik even slikken als ik me realiseerde dat ik wat minder moet stressen, maar gewoon moet beginnen. Het coachingtraject bij Saartje heeft me geholpen bewuster na te denken over keuzes die ik maak. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook qua planning boodschappen, en werk-gezin balans. Ik had een bepaald levenspatroon wat me veel stress opleverde en waarbij ik altijd tijd te kort kwam. Met drie kleine kinderen en een baan blijft het een uitdaging, maar met een stok achter de deur, praktische tips en lekkere recepten van Saartje kom ik een heel eind. En dat geeft rust.”

Saskia: Andere mindset

“Het paste heel goed bij mij dat ik zelf de keuzes maakte voor wat ik wou veranderen. Dit werkt heel goed en maakt dat ik ook na het coachingstraject nog steeds actief en blij ben met mijn nieuwe gezonde leefstijl. Ik heb nu meer structuur en maak bewuste keuzes, dit geeft mij veel rust. De coaching door Saartje heb ik als heel prettig ervaren. Saartje is heel ondersteunend en zonder oordeel. Een toegevoegde waarde voor mij is dat naast voeding en beweging ook andere dingen waar ik soms tegenaan loop aan bod kwamen. Dit heeft mij echt geholpen naar een andere mindset.”

Carmen: I am living in a most healthy way now

“For personal reasons I reached the 80 kilos 200 grams. I started to develop sleep apnea (a sleep disorder caused by overweight) et terrible pain in my feet. Then I started to be conscient of the problem through Saartje who coached me so that I could change my way of eating. I stopped with most of the sugar. I started to walk around 11 kms per day and I have already lost 12 kilos. I am very happy because  my apnea disappeared  and also the pain of my feet. I am living in a most healthy way.”

Kim: Ik ontdekte hoe ik toch kon afvallen

“Ik was al jaren iets te zwaar en het lukte mij maar niet om af te vallen. Terwijl ik toch echt het idee dat ik gezond at en genoeg bewoog. Om erachter te komen waar dit aan lag ben ik gestart bij Gezond met Saartje.

We hebben stap voor stap mijn eetpatroon aangepast. Ik eet nu veel meer groente, minder bewerkte producten en lekker licht. Het eetpatroon is inmiddels gewoonte en het hele gezin doet mee. Ik ben erg blij dat ik nu eindelijk een manier van afvallen heb gevonden die mij past. Ik doe aan intermittent fasting wat inhoudt dat ik na mijn avondmaaltijd niet meer eet en pas halverwege de ochtend ontbijt. Hierdoor ben ik een paar kilo’s en centimeters in de taille kwijt geraakt. Saartje heeft me goed begeleid met hoe ik dit moest aanpakken en ik vond het fijn om te horen hoe ik dit op een verantwoorde en gezonde manier kon doen.”